Kunnat ja kaupungit

Ratkaisuja kuntien vesi- ja jätevesilaitoksien tarpeisiin

Kunnallinen vedenkäsittely tarvitsee luotettavia ja turvallisia prosesseja varmistaakseen, että yhteisöt hyötyvät laadukkaista palveluista.  Veolia Water Technologies vastaa maailmanlaajuisesti kuntien monipuolisiin vedenkäsittelytarpeisiin markkinoiden johtavilla teknologioilla ja prosesseilla.

Ympäristö ja säännökset: kunnallisen sektorin kohtaamat haastee

Ihmisten terveys ja ympäristö-vaikutukset.

Vaihtelevat olosuhteet ja tiukat lupaehdot.

Paikallisten ekosysteemien säilyttäminen.

Energiaintensiivi-syys (verkosto, käsittely ja jakelu).

Kuinka Veolia auttaa kuntia ja kaupunkeja

Voimme räätälöidä tarjouksemme projektin mukaan toimittamalla yksittäisiä ratkaisuja tai pakettilaitoksia isoihin projekteihin. Tavoitteenamme on kehittää kestäviä ja innovatiivisia ratkaisuja, jotka ovat tasapainossa kustannustehokkaan teknologian ja ympäristönsuojelun kesken.

Perinteisten käsittelyprosessien lisäksi meillä on patentoidut teknologiset ratkaisut veden, jäteveden, lietteen ja hajujen käsittelyyn. Näiden teknologioiden avulla on mahdollista täyttää yhä tiukemmat ympäristönsuojelumääräykset (AMP7) esimerkiksi fosforin poistossa.

Municipality, view from sky of a city with high buildings and large avenues.

Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa vastaamme  sidosryhmien odotuksiin kestävistä, elämänlaatua edistävistä ratkaisuista.  Olipa haasteena sitten niukat vesivarat, terveysongelmat tai tiukat ympäristösäännökset, kunnalliset viranomaiset kaikkialla maailmassa luottavat kunnallisen vedenkäsittelyn asiantuntemukseemme.

Maailmanlaajuinen verkostomme tarjoaa paikallisille asiantuntijoille tietoa ja teknistä tukea, mikä antaa lisäarvoa, kun ratkaisuja mukautetaan paikallisten vaatimusten mukaisiksi. Palveluihimme kuuluu kaikki tarvittava kunnallisten vesi- ja jätevesilaitosten ja -järjestelmien suunnitteluun, toimitukseen, käyttöön, ylläpitoon ja tekniikan päivittämiseen.


Kunnille ja kaupungeille soveltuvat ratkaisut

Veolia - maailman johtava juomavesiratkaisujen toimittaja

Man drinking a glass of water from the tap - municipal drinking water treatment.



Juomaveden käsittelyyn liittyvät teknologiamme perustuvat yli sadan vuoden kokemukseen, ja me parannamme niitä jatkuvasti asiakkaidemme avulla. Suunnittelemme ja kehitämme käsittelymenetelmiä, jotka takaavat juomaveden turvallisuuden. 
 

 

Käyttämällä huipputekniikkaa optimoimme vesikiertoa samalla kun rajoitamme hiilijalanjälkeä ja vähennämme vesivaroihin kohdistuvaa vaikutusta.

Räätälöidyt toimitukset kunnalliselle jätevedenkäsittelylle

Three men from the staff, wearing uniforms and helmets, walking next to each other in a wastewater treatment plant, near water reservoir.

Jätevedenkäsittelyn asiantuntemuksemme avulla voimme tukea kuntia ja kaupunkeja heidän kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa.

Kehitämme jatkuvasti innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja luonnonvarojen talteenottoa ja optimointia varten. Kestävät, tehokkaat ja joustavat teknologiamme muuttavat elintärkeät luonnonvarat  puhtaaksi vedeksi, puhtaaksi energiaksi ja arvokkaiksi lopputuotteiksi.                                                                        
 

Ei ole kyse pelkästä jätevedestä, vaan käytettävissä olevista vesivaroista.

Aloitteellisuutemme vesi- ja hiilijalanjäljen suhteen auttaa asiakkaitamme mittaamaan ja vähentämään niiden vaikutusta ympäristöön ja luonnonvaroihin. Suunnittelemme teknologioita, jotka auttavat luonnonvarojen talteenotossa ja veden uudelleenkäytössä. 

Vankat, kustannustehokkaat ja kompaktit teknologiamme soveltuvat paitsi uusiin laitoksiin, myös vanhenevien laitosten päivityksiin.Väestötiedot ja säädökset muuttuvat, mutta ratkaisumme sopivat olemassa oleviin tiloihin ilman laajennustarvetta, ja ratkaisumme voidaan sisällyttää olemassa oleviin prosesseihin.

Tutustu kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseemme koskien planeettaa ja asiakkaitamme erilaisissa projekteissa ympäri maailmaa noudattaen Yhdistyneiden Kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteita.

Lietteen kierrätys: resurssien tehokkaampaa hyödyntämistä

Kotitalouksista tulevien jätevesien käsittely on keskeinen kysymys yleisen turvallisuuden ja ympäristön kannalta. 

Lietteenkäsittelyprosessien avulla ympäristöriskit pienenevät ja veden kiertokulku otetaan huomioon.

 

 

Eilisen rajoitukset voivat ovat tämän päivän mahdollisuuksia: jätevedenkäsittelyssä syntynyt liete voi olla arvokasta. 

Sivuiltamme löytyy tietoa jäteveden uudelleenkäytöstä ja kierrätyksestä ja siitä, miten jätevesi tuottaa lisäarvoa, kun lietteestä tuotetaan biokaasua.

Hulevesien hallinta



Sekaviemäreiden (CSO) ylivuoto voi sisältää kiinteitä ja liukoisia jätteitä kotitalouksien ja teollisuuden jätevedestä sekä kaupallisista jätevesistä. Nämä jätetuotteet sisältävät kiintoaineita, bakteereja, viruksia, ravinteita, myrkyllisiä epäpuhtauksia, öljyä, rasvaa ja kerrostumia, jotka aiheuttavat merkittäviä riskejä veden laadulle, kansanterveydelle ja vesieliöille.

Tarjoamme kunnille ja teollisuudelle ratkaisuja kontrolloida ja rajoittaa viemärien ylivuotoja, jotka ovat myrkyllisiä ympäristölle.

Patentoitu Actiflo®-prosessimme sopii erityisen hyvin korkeakuormitteiseen selkeytysprosessiin ja kokonaiskiintoaineiden ja biokemiallisen hapenkulutuksen (BOD) poistamiseen  sateiden aikaan. Actiflo®- prosessimme suorituskyky sateen aiheuttamien päästöjen käsittelyssä on näytetty toteen lukuisissa asennuksissa ympäri maailmaa.

Pohjavesien kunnostus


Veolia Water Technologiesilla on vankka kokemus maaperän ja pohjavesien kunnostuksesta. Yli 100 asiakasta kymmenessä eri maassa hyödyntää teknologioitamme, joiden avulla voidaan parantaa veden laatua ja välttää saastumista.

Agent Orange -kasvimyrkkyjäämien puhdistamisoperaatio  Da Nangissa (Vietnam)
Vietnamin sodan ajoilta saastuneen maaperän puhdistusta.

PFAS-aineiden poistaminen

Wheel describing 8 sources of PFAS: - non-stick cookware -stain resistance product - photography - firefighting foams - fast food packaging - pesticides - paints - shampoo

Per- ja polyfluoratut alkyyliyhdisteet (PFAS) ovat ryhmä antropogeenisiä kemikaaleja, jotka sisältävät fluorattua hiiltä varauksellisella funktionaalisella ryhmällä (karboksyylihappo tai sulfoonihappo), ja jotka ovat hajoamattomia.

Tarjoamme laajan valikoiman PFAS-käsittelymenetelmiä seuraavasti:

  • Pohjavesi
  • Pintavesi
  • Jätevesi
  • Biosolidit
  • Kaatopaikan suotovesi
  • Teolliset päästöt

Toimimme yhteisöllisesti edistämällä paikallista työllisyyttä ja näyttämällä hyvää esimerkkiä. Tuemme esimerkiksi sosiaalisesti vastuullisia yrityksiä ja edistämme vesitietoisuuden lisäämistä.


Veoliaan luottavat kunnat ja kaupungit

Energiaa tuottava jätevedenpuhdistamo
RANSKA
Veolia Water Technologiesin tytäryhtiö OTV aloitti työskentelyn Cagnes-sur-Mer jätevedenpuhdistamolla vuonna 2017.

OTV toteutti Ranskan ensimmäisen energiaa tuottavan jätevedenpuhdistamon, joka on varustettu korkean suorituskyvyn omaavilla  laitteilla eurooppalaisten standardien mukaisesti ottaen huomioon arkkitehtoniset vaatimukset koskien rakennuksen suunnittelua  ja sen sopimista alueelle sekä laitokseen integroituja, vihreään siirtymään liittyviä näkökohtia.

Nykyään laitos käsittelee 160 000 asukkaan jätevedet ja tuottaa enemmän energiaa kuin se kuluttaa.

Tutusta kunnille ja kaupungeille tarjoamiimme vedenkäsittelyteknologioihin

Käytettävissämme ovat edistykselliset, kunnalliset vedenpuhdistusteknologiat ja parhaat käytännöt ympäri maailmaa. Tarjoamme kustannustehokkaita, luovia ratkaisuja, jotka hyödyntävät innovaatioita kuten älykkäitä sensoreita ja ohjelmistoja toiminnan tehokkuuden optimoimiseksi.

 

Onnistuneet projektit alkavat asiakkaan tavoitteiden ja tarpeiden ymmärtämisestä.  Käytämme tunnettuja  ja innovatiivisia veden- ja jätevedenkäsittelytekniikoita yhdistettynä laajaan kokemukseemme  tehokkaiden ratkaisujen  kehittämisestä kunnallisten asiakkaidemme tavoitteiden ja tarpeiden täyttämiseksi. Yhteistyössä luotettavien kumppaneidemme kanssa voimme tarjota kuhunkin sovellukseen räätälöityjä ratkaisuja. Kokemuksemme ja tietämyksemme hyödyttävät projektia myös laitteiden toimituksen jälkeen asennuksen, käyttöönoton ja suorituskyvyn testauksen tuella. Lisäksi tarjoamme laajennettuja palvelusopimuksia, varaosia jälkimarkkinoille  ja vedenkäsittelykemikaaleja.

Jeffrey J. Mocock photo

Jeffrey J. Mocock

Varatoimistusjohtaja, suunnittelu
Veolia Water Technologies North America - Kunnat ja kaupungit

Contact Jeffrey through his LinkedIn account
 

Haluaisitko lisätietoa teknologioistamme kunnille ja kaupungeille?

Lisää palveluita kunnille ja kaupungeille 

Digitaaliset työkalut ja Veolian vankka asiantuntemus tekevät kaikista asiakkaidemme vesiprosesseista älykkäämpiä, turvallisempia ja kestävämpiä.
Tarjoamme laajan valikoiman palveluita kuten teknistä tukea, ennakoivaa ja ennaltaehkäisevää huoltoa, kulutushyödykkeitä ja varaosia.

Usein kysyttyä kuntien ja kaupunkien vesiratkaisuista

Miten vedestä saadaan juomakelpoista?

Raakaveden laadusta ja alkuperästä riippuen on käytössä erityyppisiä käsittely-menetelmiä:

  • Pintaveden käsittely sisältää yleensä vähintään suodatuksen, jolla poistetaan kiintoaineita, jonka jälkeen suoritetaan desinfiointi erilaisten patogeenien kuten loisten ja virusten eliminoimiseksi. Selkeyttäminen voi olla tarpeen ennen suodatusta, jos kiintoainepitoisuus on korkea tai se vaihtelee liikaa tai jos vesi sisältää muita epäpuhtauksia kuten orgaanista ainetta.
  • Metalleja sisältävä pohjavesi voi vaatia hapetusta ja sen jälkeistä suodatusta.
  • Merivesi vaatii selkeytys- ja suodatusvaiheiden lisäksi käsittelyn käänteis-osmoosilla suolojen ja liuenneiden yhdisteiden poistamiseksi.
  • Syntyvä yhdisteet (lääkkeet, mikroepäpuhtaudet jne.), torjunta-aineet, PFAS/PFOS vaativat edistyneitä käsittelymenetelmiä kuten esimerkiksi adsorptiota.

     

Mitkä ovat eri vaiheet kunnallisessa jäteveden käsittelyssä?

Kunnallinen jätevesi virtaa ensimmäisessä vaiheessa välppäyksen läpi, jossa poistetaan karkeat, kiinteät aineet ja kelluvat materiaalit. Sen jälkeen hiekka ja rasva poistetaan loppupään laitteiden suojaamiseksi. Esikäsittely, mukaan lukien saostus tai suodatus, poistaa suurimman osan kiintoaineista. Tämän jälkeen käsitelty vesi virtaa biologiseen käsittelyvaiheeseen, missä poistetaan liuenneet orgaaniset epäpuhtaudet eli hiili, typpi ja fosfori. Voimassa olevista säädöksistä riippuen tertiäärikäsittelyvaihetta voidaan käyttää  tehostamaan jäljelle jääneiden kiintoaineiden ja fosforin  sekä mikro-epäpuhtauksien (lääkkeet, hormonit jne.) poistoa. Lopuksi vesi desinfioidaan UV-säteilyjärjestelmän avulla.

Jätevedenkäsittelyn eri vaiheissa syntyvä liete siirretään lietteenkäsittelyyn talteen-ottoa varten.
 

Miten jätevettä voidaan kierrättää uudelleen?

Ilmastonmuutos on pahentanut vesipulaa, ja veden uudelleenkäyttö jatkossa on välttämätöntä. Jätevettä voidaan käyttää uudelleen moniin tarkoituksiin, kuten kasteluun sekä kaupunkiympäristössä (golfkentät, puistot jne.) että maataloudessa, pohjaveden uusimiseen, teolliseen käyttöön ja jopa juomaveden tuotantoon.

Ei ole olemassa erityistä teknologiaa, joka mahdollistaisi veden uudelleenkäytön. Veden uudelleenkäyttö toteutetaan yleensä yhdistämällä useita prosesseja tai teknologioita tapauksesta riippuen, kuten biologinen tai fysikaalis-kemiallinen käsittely, selkeytys, painovoima- ja/tai kalvosuodatus, haihdutus ja desinfiointi.

Miten jätevesilietettä/puhdistamolietettä käsitellään?

Paikallisesta taloudellisesta ja sääntelykontekstista riippuen erilaisia prosesseja voidaan käyttää jätevesilieteen käsittelyyn. Yleensä liete ensin tiivistetään ja sakeutetaan veden poistamiseksi ja sen tilavuuden vähentämiseksi. Sitä seuraava mädätysvaihe mahdollistaa tilavuuden lisävähennyksen anaerobisen biologisen käsittelyn avulla. Tässä vaiheessa syntyy biokaasua, joka sitten puhdistetaan, jotta se voidaan syöttää maakaasuverkkoon uusiutuvan energian muodossa. Mädätyslaitteen mädätejäämä, digestaatti, voidaan kuivata kompostiin lisättäväksi, joka on tarkoitettu maatalousmaan käyttöön palauttaen näin hiilen takaisin maaperään. Sitä voidaan myös termisesti hapettaa, jolloin syntyy vihreää sähköä ja inerttiä tuhkaa, jolla on erilaisia mahdollisia käyttötarkoituksia, kuten esim. tienperustaksi.